KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Przedmiot działalności i kompetencje

Zakres działania

 Centrum Sportu i Rekreacji "Wodnik" w Ozorkowie jest gminną jednostką organizacyjną powołaną w celu zaspokojenia zbiorowych potrzeb mieszkańców miasta Ozorków w zakresie kultury fizycznej i turystyki, w tym terenów rekreacyjnych i urządzeń sportowych, w szczególności poprzez:

  • Administrowanie i utrzymanie obiektów sportowych i rekreacyjnych
    • boisko przy ulicy Łęczyckiej 1
    • boisko przy ul. Sportowej
    • CSiR ,,Wodnik’’ przy ul. Lotniczej 1 a,
    • Zalewu retencyjno – rekreacyjnego z wyznaczonym miejscem do kąpieli w Ozorkowie przy ul. Sienkiewicza
    • Hali sportowej przy ul. Traugutta 2.
  • Propagowanie i inicjowanie i upowszechnianie kultury fizycznej oraz turystyki we wszystkich jej formach wśród mieszkańców miasta Ozorków.
  • Współorganizowanie imprez sportowo-rekreacyjnych.
  • Współpracowanie z instytucjami i organizacjami oraz klubami prowadzącymi działalność z zakresu kultury fizycznej.

Do podstawowych zadań CSiR ,,Wodnik'' w Ozorkowie należy:

  • Gospodarowanie i zarządzanie obiektami i terenami sportowo – rekreacyjnymi;
  • Zabezpieczenie właściwej eksploatacji i konserwacji obiektów i urządzeń sportowych;
  • Udostępnienie bazy sportowo – rekreacyjnej dla szkół, organizacji sportowych, klubów stowarzyszeń, fundacji jako organizatora imprez sportowych;
  • Organizowanie zajęć sportowych dla dzieci i młodzieży;
  • Współorganizowanie działań klubów sportowych;
  • Tworzenie bazy sportowej i ustalenie zasad jej wykorzystywania;
  • Świadczenie różnych odpłatnych usług w zakresie sportu, rekreacji i turystyki na rzecz osób prawnych i fizycznych oraz innych organizacji;
  • Podejmowanie działań zmierzających do pozyskiwania środków finansowych na działalność statutową zgodną z obowiązującymi przepisami.
Podmiot udostępniający informację:
Centrum Sportu i Rekreacji "Wodnik" w Ozorkowie
data: 25-02-2016
wytworzył: Mariusz Lewandowski
data: 25-02-2016
data: 25-02-2016
Dziennik zmian strony

Wszystkie wersje tej strony:

W celu uzyskania dostępu do wersji archiwalnej strony skontaktuj się z redaktorem.

  • 24-02-2016 - Edycja treści
  • 01-06-2015 - Uwzględnienie wytycznych WCAG 2.0
  • 24-04-2013 - Edycja treści

Statystyka odsłon tej strony:

Łączna liczba odsłon wszystkich wersji tej strony: 853